Kedves Vásárlóink! Regisztráció nélkül is vásárolhatnak. GLS-sel szállítunk, utánvét esetén fizethetnek bankkártyával is. Köszönjük, Rio Beauty csapata

Rio bőrápoló krémek, szérumok hatóanyagai

Hogyan fejtik ki hatásukat a Rio arcápoló készülékei? Tekintse meg milyen hatóanyagok épülnek bőrébe használatuk során.
 
Mik azok az aktív hatóanyagok?
 
 • A Rio bőrápoló termékei hasznosítják a főbb aktív hatóanyagokat.
 • A hatóanyagok lehetnek természetben előforduló vegyületek, vagy laboratóriumban előállított vegyületek szintetikus származékai.
 • A hatóanyagokat akkor hívjuk „aktív”-nak, ha azok reprodukálni tudják azokat a kulcsfontosságú vegyületeket, amelyeket a szervezet állít elő annak érdekében, hogy fenntartsák a bőr szerkezetét és esztétikus megjelenését vagy maszkként használva hidratálják és elrejtik a korosodó bőr finom vonalait illetve ráncait.
 
Miért öregedik a bőrünk? 
 
 • A bőrünk öregedését (belső öregedés) a szervezetünk okozza, mely az idő előrehaladtával fokozatosan veszíti el azt a képességét, mellyel a bőr struktúráját és megjelenéséhez szükséges vegyületeket (például kollagén, elasztin, hialuronsav) állítását végzi.
 • Ezen kívül a külső tényezők, mint a napfény, dohányzás, környezetszennyezés (külső öregedés) okoznak további károsodásokat, mivel a szabad gyökök károsítják a sejteket és csökkentik a kulcsfontosságú vegyszerek termelődését. 
 • A belső és külső tényezők eredményeképp, a bőr az idő teltével az öregedés jeleit fogja mutatni, mint: szárazabb, vékonyabb, rugalmatlanabb lesz, valamint megváltozik a textúrája, finom vonalak és ráncok alakulnak ki.
 • A termék jellegétől függően, a bőrápoló termékeket az elveszített vegyületek pótlására vagy stimulációk céljára hozták létre: az elveszített nedvesség pótlása, a szabad gyökök okozta károsodások megállítása.
 
Aktív hatóanyagok
 
Aktív hatóanyag Mi ez? Hogy működik? Rio Beauty termék
Kollagén
A természetben előforduló fehérje, a bőr irha rétegében. Pótolja az elfogyott kollagént a bőrstruktúra fenntartása érdekében. A finom vonalak és a ráncok kialakulása ellen küzd. Fiatalító maszk
Hialuronsav A természetben előforduló molekula, a bőr epidermisz és a dermisz részében. Hatékony nedvesség visszatartó. A pótolt hialuron sav növeli a hidratáltságot és segít megőrizni a bőr struktúráját. Fiatalító maszk
Tokoferol acetát Szintetikus E vitamin Antioxidáns. Semlegesíti a szabad gyökök hatását. Fiatalító maszk, Arctisztító zselé, Ránctalanító koncentrátum, Szemkontúr szérum
Pantenol A természetben előforduló molekula szorosan kapcsolódik a B5-vitaminhoz B5 vitaminná alakul át, hogy javítsa a bőr hidratáltságát, véd a felületi károsodás ellen, csökkenti a viszketést és a gyulladást. Ránctalanító koncentrátum, Szemkontúr szérum
Niacinamid A B3 vitamin természetben előforduló formája A szervezetben lévő koenzimek termelődését fokozza, ami az egészséges bőrhöz nélkülözhetetlen. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. Fiatalító maszk
Acetil Hexapeptide-8 Szintetikus vegyület Gátolja a neurotranszmitterek felszabadulását és így az izom összehúzódását. Csökkenti a finom vonalakat és ráncokat. Fiatalító maszk, Ránctalanító koncentrátum, Szemkontúr szérum
Aloe Barbadensis levélkivonat
 
A természetben előforduló vegyület az Aloe Vera növényből. Közismert, hogy antioxidáns és gyulladás gátló hatásai vannak. Hatékony víz megtartó. Segít hidratálni és megnyugtatni a bőrt. Fiatalító maszk, Arctisztító zselé
 
 

 
 
 • A kollagén az egyike a két fő fehérjének, amely segít fenntartani a bőr szerkezetét.
 • A kollagén valójában a bőrben lévő rendezett háló szálai, amely az elasztinnal együtt adja a bőr jellegzetes textúráját, rugalmasságát. Amikor fiatalok vagyunk, a fiatalos megjelenést nyújtja.
 • Életünk során, az új kollagén rostok folyamatosan termelődnek és a régi, sérült rostok lebomlanak. Ahogy öregszünk, a lebomlás mértéke meghaladja az új kollagén szálak termelődését. Ezen kívül a napfény, és az egyéb külső tényezők, további károkat okoznak, ami további kollagén lebomlást eredményez. Végeredményként rések és szabálytalanságok alakulnak ki a bőrstruktúrában, ami a gyengülő szerkezethez és ráncok kialakulásához vezet.
 • A bőrben lévő kollagén mennyiségének növelésével javíthatjuk a bőrstruktúra egyensúlyának ismételt kialakulását, csökkentve ezzel a ráncokat. A kollagén molekulák azonban nagyok és ha csak a bőr felszínére kerülnek, nem hatolnak át a bőrön. Ezen segítenek a Rio Beauty készülékei, melyek elősegítik a bőrön történő átjutást a mélyebb rétegekbe, ahol a legjobban kifejthetik hatásukat.
 
A kollagén és az öregedési folyamat
 
 
 
 
 • A hialuronsav (HA) a bőr felső rétegében található, ahol úgy viselkedik, mint a "töltőanyag" a kollagén és elasztin rostok között. Ezt a funkciót számos vegyület látja el, de a bőr felszíni megjelenése szempontjából a HA a legfontosabb. 
 • A hialuronsav a kollagénnel és az elasztinnal együtt biztosítja a struktúrát és stabilitást, rendkívül hatékony nedvességtartó. Ezért fontos a jelenléte, hogy fenntartsa a bőr sima, rugalmas, fiatalos megjelenését.
 • A kor előrehaladtával a bőr HA tartalma csökken, különösen a bőr felszínén, amely ahhoz vezet, hogy a bőr dehidratált, vékonyabb, kevésbé rugalmas megjelenésű lesz. Továbbá a HA elvesztése szintén hozzájárulhat a struktúra és a rugalmasság elvesztéséhez. Ez vezet a finom vonalak és a ráncok kialakulásához.
 • Ezért az elveszett HA pótlása segít a bőr nedvességének helyreállításában, javítva ezzel a bőr megjelenését. A HA egy nagy molekula, csak úgy, mint a kollagén, és nehezen jut át segítség nélkül a bőrön. Azonban ha galvanikus árammal kombináljuk a kezelést, a HA sokkal nagyobb eséllyel eléri a dermális réteget, ahol segíthet újjáépíteni a bőr szerkezetét.
 
 
Szabad gyökök
 
A szabad gyökök instabil oxigén molekulák, melyek megtámadnak más molekulákat és stabilitásra ösztönzik azokat. Ennek során elindul egy láncreakció és lépcsőzetesen a szabad gyökök is létrejönnek, amely sejtkárosodáshoz a betegséghez vezetnek. Amikor fiatalok vagyunk, a sejtek képesek megjavítani vagy megújítani magukat, korlátozva ezzel a szabad gyökök hatását. Azonban ahogy öregszünk ez a képesség csökken, aminek következtében sejtkárosodás és a bőr öregedése jelentkezik.
 
 
 
 
Az antioxidánsok enyhítik a szabad gyökök által okozott károkat úgy, hogy átadnak egy elektront anélkül, hogy maguk is instabillá válnának, megállítva ezzel a láncreakciót.
 
 
 
Tokoferol-acetát (E-vitamin)
 
 
 • A tokoferil-acetát egy formázott változata az E-vitaminnak, amely a természetben előforduló, rendkívül hatékony antioxidáns. Az is ismert, hogy segít megvédeni a bőrt az UV károsodás korai szakaszában és hatékony hidratáló, mivel képes arra, hogy megtartsa a vizet.
 • A kor előrehaladtával és a napfénynek való kitettség mértékének megfelelően az E-vitamin szintje a szervezetben csökken, és az így elveszített E-vitamint pótolni kell. 
 • E vitamin hozzáadva a bőrápoló termékekhez további védelmet nyújt a szabad gyökök okozta károsodás ellen és segít hidratálni a bőrét.
 
Pantenol (Vitamin B5)
 
 
 • A pantenol egy természetesen előforduló vegyület, amely szoros kapcsolatban áll a B5-vitaminnal, de a kémiai szerkezete miatt könnyebben felszívódik a bőrön keresztül, így a bőrápoló készítmények kiváló hatóanyaga. Miután a szervezetben a pantenol B5-vitaminná is átalakítható, ebben a formában fejti ki jótékony hatását. 
 • Úgy gondolják, hogy a pantenol számos szerepet tölt be a bőr egészségének fenntartásában. Kimutatták, hogy javítja a bőr hidratációját, és elősegíti a bőr felületi károsodásának újjáépülését, regenerálja a bőr külső rétegét. Az is előfordulhat, hogy csökkentik a gyulladást és viszketést.
 • Mivel pantenolról azt is tudjuk, hogy részt vesz a sejtek stimulációjában (fibroblasztok) hogy új kollagént készítsen, hozzátéve a ránctalanító készítményekhez, segíthet a ráncok kialakulásának megelőzésében.
 
Niacinamid (Vitamin B3)
 
 
 • A niacinamide egy természetesen előforduló vegyület, és a B3-vitamin két rendelkezésre álló formájából az egyik. 
 • A szervezetben, a niacinamid egyfajta előfutára két koenzimnek, amelyek elengedhetetlenek a bőrben lévő számos biokémiai folyamathoz. A kor előrehaladtával ezen vegyületek csökkennek, de a niacinamide segíthet helyreállítani ezt a szintet, ami javítja a bőr állagát. A niacinamidról úgy gondolják, hogy szerepet játszik a ceramidok termelésében, amik a bőr természetes puhaságáért és rugalmasságáért felelős vegyületek. 
 • Továbbá a niacinamidnak lehet némi gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonsága, amelyek hozzájárulnak a bőr egészségéhez és esztétikus megjelenéséhez.
 
Acetil Hexapeptide-8 (Argirelin™)
 
 
 • Az acetyl hexapeptide-8 egy szintetikus vegyület, amit úgy terveztek, hogy utánozza a jól ismert "Botox„ ránctalanító kezelés hatását, de annak hatalmas költsége, injekciói és esetleges mellékhatásai nélkül. 
 • Mint a Botox, az acetil hexapeptide-8 is úgy működik, hogy gátolja a neurotranszmitterek felszabadulását. Ezek a vegyi anyagok a szervezetben, mint biokémiai hírnökök vesznek részt, az idegek és az izmok csomópontjában serkenti a légző izmokat. Az elmélet az, hogy ha a neurotranszmitter felszabadulását gátolja, nem lesz izom összehúzódás, az arcizmok ezután ellazultabbak, simábbak, kevésbé ráncos megjelenésűek lesznek.
 
Aloe Barbadensis (Aloe Vera)
 
 
 • Az Aloe Barbadensis az afrikai Aloe növényből származik. Amikor a levelek megtörnek, azokból egy tiszta gél szivárog, aminek hűsítő, nyugtató hatása van a bőrre.
 • Az Aloe leveleket évszázadok óta használják a bőr panaszok kezelésére, különösen az égett és a napon megpirult bőr esetében. Ez a gél különösen előnyös, mivel amellett, hogy a bőrápoló készítmények hatóanyaga, számos olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fokozzák a lokális kezelések hatékonyságát. 
 • Az Aloe arról ismert, hogy gyulladás-gátló és antioxidáns tulajdonságokkal bír, tartalmazhat néhány természetes fájdalomcsillapító vegyületeket és nagyon hatékonyan tartja a nedvességet. Ezért segít megnyugtatni és felfrissíteni az irritált bőrt, véd a szabad gyökök káros hatásai ellen, és segít megőrizni a bőr hidratáltságát, javítja ezzel a bőr megjelenését.
 
 
Rio bőrápoló krémek, szérumok hatóanyagai

Rólunk mondták

"Nagy köszönettel vettem válaszát, és rugalmas, vevőbarát hozzáállásukat!"
Péter
"Nagyon szépen köszönöm... Példás értékű az önök hozzáállása a rendelésekkel kapcsolatban. Partnereimnek csak ajánlani tudom az önök webáruházát."
Rita
"Köszönöm a segítséget és a korrekt hozzáállást"
Rita

Bankkártyás fizetési szolgáltatónk

Elfogadott kártyák

itt-vasarolhatsz-logo

Partnerünk

Kozmetika Otthon
Google+

Tudástár

Minimális befektetés a magasabb életminőségért – avagy a diffúzorok jótékony hatása

Tudomást sem veszünk róla, pedig nélkülözhetetlen az életünkhöz és mindenhol körülölel minket. A válasz igen egyszerű, a levegőről lesz...

Tudnivalók a szónikus arctisztításról

Hasznos információk a technológiáról, kezelésekről.

Miért jó és hatékony az ultrahangos kezelés?

Mit nevezünk ultrahangnak? Az emberi fül számára nem érzékelhető, 20 kHz-nél magasabb frekvenciájú hangokat nevezzük ultrahangnak. Az ultrahang...
Ne maradjon le egyetlen egy akciónkról, újdonságunkról vagy hasznos tanácsunkról se!
Olyan új információkhoz juthat, amit még a barátnői sem ismernek!
érdekel
Speciális ajánlatok